Vouwkarton verpakkingen

Zoek jij een geschikte verpakking voor jouw product? Of wil je je huidige product extra aantrekkelijker maken met een eigen doosje? Vouwkarton biedt hierin vele mogelijke oplossingen. Nu hoor ik je denken, wat is precies vouwkarton?

Vouwkarton is plaatvormig materiaal, gemaakt op basis van houtvezels. Vouwkarton bestaat uit één of meerdere lagen die ieder een eigen samenstelling hebben. Het kan variëren tussen de 200 en ongeveer 600 gram per m2.

Waarom vouwkarton verpakkingen?

Vroeger was het genoeg om een goed product te hebben dat beter was dan de rest. Maar tegenwoordig wordt dat steeds lastiger. Producten lijken al gauw op elkaar, daarom is het belangrijk dat je opvalt. Verpakkingen van vouwkarton vallen zeker op. Het is flexibel én kan tegen een stootje, waardoor het uitgebreide toepassingsmogelijkheden heeft. Voor alle mogelijkheden bieden wij de juiste oplossing voor je. Alle verpakkingen worden naar jouw wensen bedrukt. Vijf kleuren in plaats van twee? Geen probleem. Voor de veredeling van de verpakkingen wordt er gebruikgemaakt van dispersielak. Dit is op waterbasis. Het beschermt én geeft een mooie uitstraling. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van mooie goudfolie.

Voordelen vouwkarton verpakkingen

  • Duurzaam: mensen houden zich tegenwoordig steeds meer bezig met het milieu. Verpakkingen spelen hierbij een belangrijke rol, waaronder vouwkarton. Verpakkingen van vouwkarton zijn eenvoudig plat te maken en te recyclen. Hierdoor zijn ze hernieuwbaar. Goed voor de circulaire economie!
  • Divers inzetbaar: verpakkingen van vouwkarton zijn beschikbaar in alle denkbare vormen, constructies en designs. Elke gewenste look and feel kan aan de verpakking worden gegeven.
  • Sterk: vouwkarton is sterk. Hierdoor blijft de inhoud veilig. Daarnaast is het licht van gewicht, zodat je het eenvoudig kunt transporteren.
  • Kleine oplagen mogelijk: wat is je behoefte? Wij spelen in op kleine oplages, speciale acties of productlanceringen. Je loopt daarom niet het risico dat je bijvoorbeeld oude verpakkingen weg hoeft te gooien. Scheelt weer werk.

Soorten vouwkarton

Wij maken gebruik van verschillende soorten vouwkarton, namelijk sulfaatkarton en kraftkarton. Hiervan heb je drie typen. GC1, GC2 en GC3 papier. GC1 is gestreken vouwkarton met een witte achterlaag. GC2 is gestreken vouwkarton met een crème achterlaag, net als GC3. Daarnaast werken we met GD1 en GD2. GD is sterk karton dat wordt ingezet voor secondaire verpakkingen, bijvoorbeeld pizzadozen of speelgoed.

Actie ondernemen?

Benieuwd hoe de verpakkingen eruitzien? Wij bieden de mogelijkheid om een compleet en bedrukt proefmodel op te vragen. Zo weet je gelijk of de maten kloppen én word je zeker overtuigd van onze drukkwaliteit en ons materiaal. Mogelijkheden bespreken? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

 

100% duurzame verpakking
Binnen 3 werkdagen een ontwerp
Verpakking op maat

Ben je op zoek naar de perfecte verpakking van vouwkarton?

Neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Blijf op de hoogte

Ons proces in 4 stappen

Ontwerp
Prototype
Testen
Levering