Verpakking design & ontwerp

Een op maat gemaakte inlay is een geweldige manier om je producten in de verpakking vast te zetten. Een inlay wordt ook wel interieur genoemd. Of je nu één product of een assortiment van producten in een doos hebt. Op maat gemaakte inlays geven extra oog voor detail en zorgen voor een indrukwekkende unboxing ervaring.

Er zijn verschillende soorten inlays: kartonnen inlays (voor lichtgewicht artikelen), inlays van golfkarton (voor iets zwaardere artikelen) en schuim/foam inzetstukken (voor breekbare artikelen). Dit kan alleen niet worden bedrukt.

Waarom technisch ontwerpen van een inlay?

Voor het maken van het perfecte structurele ontwerp voor inlays is veel meer nodig dan alleen het aanbrengen van een paar uitsnijdingen op een stuk papier. Het is belangrijk dat je kiest voor de juiste materialen voor de producten en het behouden van een stevige plaatstructuur. Daarnaast is het van belang dat je de optimale inlay creëert die elk product stevig vasthoudt. Tot slot is het belangrijk dat je de omdoos precies zo creëert dat het bij de inlay past zonder materiaalverspilling.

Ontwerpproces

Het structurele ontwerpproces duurt 7-10 werkdagen na ontvangst van je producten. De startkosten voor een technisch ontwerpproject bedragen €75,-. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het aantal geïnvesteerde uren op nacalculatie.

 • Specificeer vereisten op hoog niveau: deel de vereisten op hoog niveau van wat je zoekt (bijv. type producten, productplaatsing, type externe doos, enz.)
 • Vraag een ruwe offerte aan: zodra we begrijpen wat je zoekt, delen we de geschatte kosten voor het produceren van deze dozen en inzetstukken. 
 • Start een structureel ontwerpproject: plaats je bestelling voor een constructief ontwerpproject bij ons. De uiteindelijke kosten zijn gebaseerd op de overeengekomen projectomvang.
 • Mail de producten: stuur je producten naar ons kantoor in Duiven. We hebben fysieke producten nodig om de optimale inlay te creëren. 
 • Afronding: terwijl je producten onderweg zijn, werken we met je samen om de het ontwerpproject af te ronden. 
 • Start structureel ontwerp: zodra we de producten hebben ontvangen, beginnen we met het technische ontwerp.
 • Foto’s verzenden: zodra we het structurele ontwerp hebben voltooid, sturen we er foto’s van ter referentie.
 • Bestel een model (optioneel): je kunt ervoor kiezen om een ​​fysiek model van het technische ontwerp te krijgen om de grootte en kwaliteit te testen.
 • Maak aanpassingen (indien nodig): er kunnen aanpassingen worden gedaan aan het constructieve ontwerp. Voor revisies worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor het herontwerpen wel.
 • Ontvang de stanstekening: structurele ontwerp goedgekeurd? Je ontvangt de geteste dieline van de insert en bijbehorende doos (indien van toepassing). 

Stanstekening-ontwerp voor je verpakking

Ons team zal een voor productie goedgekeurde sjabloon voor de verpakkingsvorm maken waaraan je artwork kunt toevoegen. Deze stanslijn-bestanden kunnen rechtstreeks in Adobe Illustrator worden bewerkt.

 • Wanneer heb ik deze stanstekening-ontwerpservice nodig?
  Je hebt deze service nodig als je nog geen. Als je monsters wilt kopen of een productieorder bij ons wilt plaatsen, zijn er geen extra kosten voor het maken van dieline.
 • Hoe lang duurt het ontwerpproces van de dieline?
  2-4 werkdagen.
 • In welk formaat wordt de stanstekeningen naar mij verzonden?
  Deze sturen wij je toe in pdf-formaat dat bewerkt kan worden in Adobe Illustrator.
 • Kan ik mijn stanstekening-ontwerpkosten terugkrijgen?
  De ontwerpkosten van stanstekening krijg je gecrediteerd bij een productieorder.
Artwork ontwerpen Print2Pack

Artwork ontwerpen en plaatsen op je verpakking

Geen grafisch ontwerper? Geen probleem! Ons ontwerpteam neemt het voortouw bij het maken van je verpakkingsontwerp, inclusief alle grafische afbeeldingen die je wilt maken. Laat ons weten wat je in gedachten hebt!

 • Wat is er nodig om aan de slag te gaan met artwork design?
  Beschrijf het ontwerp dat je in gedachten heeft, stuur ons eventuele links voor inspiratie en deel alle afbeeldingen/logo’s die je wilt dat wij in je ontwerp opnemen.
 • Hoe lang duurt het ontwerp proces?
  4-7 werkdagen per artworkontwerp.
 • Hoeveel revisies zijn inbegrepen in  het artwork?
  Onbeperkte revisies! We zijn er om jouw verpakkingsvisie tot leven te brengen, dus we werken door totdat je er tevreden mee bent.
 • In welk formaat sturen jullie mijn artwork-ontwerp?
  We maken het artwork-ontwerp rechtstreeks op een stanstekening in pdf-formaat, dat kan worden bewerkt in Adobe Illustrator.

Benieuwd naar jouw opties?

Neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan